Resveratrol (3,4′,5-trihidroksistilben) je naravni polifenol, ki se pojavlja v dveh izomernih oblikah, cis- in trans-resveratrol. Bogati naravni viri resveratrola so rdeče grozdje, rdeče vino, jagodičevje, arašidi in korenina japonskega dresnika
Zeliščni izdelki, pripravljeni iz različnih vrst bosvelije (Smola kadilne bosvelije – olibanum, Boswellia sp.), se v tradicionalni medicini že več stoletij po vsem svetu uporabljajo za zdravljenje različnih bolezni, v
Korenina kurkume (Curcuma longa L.) je ena od priljubljenih sestavin rastlinskega izvora, ki se po vsem svetu uporablja in prodaja kot začimba, zdravilo rastlinskega izvora ali v obliki prehranskih dopolnil.
Echinacea purpurea je po vsem svetu poznana zaradi svojih imuno-stimulatornih in protivnetnih lastnosti in se skupaj z Echinaceo angustifolio in Echinaceo pallido pogosto uporablja kot zdravilna rastlina v zdravilih rastlinskega